anatolikoblog

“Aνεύθυνοι εκπαιδευτικοί, υπεύθυνοι γονείς και κυβερνώντες”, αμέτοχοι μαθητές και ένας συντηρητισμός που ζέχνει! | May 16, 2013


Δεν ξέρω αν όντως ήταν ο πιο κατάλληλος χρόνος για απεργία των εκπαιδευτικών. Άλλωστε, η κυβέρνηση πήρε ΤΩΡΑ τα μέτρα που πήρε. Δεν ξέρω αν ήταν και οι πλέον σημαντικοί λόγοι, για να κάνει κανείς απεργία. Οι απαντήσεις για μένα δεν είναι εύκολες. Ένα πράγμα μου είναι απολύτως ξεκάθαρο: δεν έχω ακούσει τόσες μέρες την άποψη των ίδιων των μαθητών για το θέμα, αφού αυτοί βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Θέλω να πω πως για λόγους πολιτικών εντυπώσεων, ναι, θα μπορούσαν να απεργήσουν μετά τις εξετάσεις. Για λόγους ουσίας , όμως? Οι μαθητές είναι ικανοποιημένοι ,με το εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο είναι εκεί για να τους υπηρετεί? Επιπλέον, ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ Η ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με τους καθηγητές? Όχι στην βάση του χαβαλέ από τη μία ή του παπαγαλίσματος της ευθυνολογίας, στο οποίο τα σπρώχνουν τα μμε και η κυβερνητική προπαγάνδα. Γιατί έχω την εντύπωση πως μια απεργία μέσα έστω στις εξετάσεις δεν θα έβρισκε τους μαθητές να διαφωνούν, αλλά μόνο τους δήθεν υπεύθυνους γονείς τους, που βλέπουν πολύ τηλεόραση?

Image

Το θέμα είναι ενδεικτικό του πως βλέπουν τους έφηβους και οσονούπω ενήλικους, οι Έλληνες: ως προστατευόμενο είδος, ανίκανο σχεδόν να σκεφτεί και να αποφασίσει για τον εαυτό του. Μαθητές, ξέρουν οι “ειδικοί”, αυτό σας λένε. Εσείς δεν χρειάζεται να ερωτηθείτε. Φτάνει που τοποθετούνται οι σοφοί γονείς σας. Γιατί είμαι σίγουρος πως η υστερία μην ταλαιπωρηθούν τα παιδιά μας δεν αφορά την πλειοψηφία των μαθητών, αρκεί αυτοί να αφεθούν να αποφασίσουν για τον εαυτό τους? Τι σημαίνει σε μια τελική ανήλικος? Ανίκανος να έχει άποψη σε κάτι που τον αφορά άμεσα? Και δεν προσμετάται καν η άποψή του? Ακόμα και αν συνυπολογίσει τις απόψεις ότι ο μαθητής δεν είναι ακόμα αρκετά ώριμος, δεν χρειάζεται καν η γνώμη του?

Image

Δεν χρειάζεται να διεκδικεί κανείς, τίποτα πλέον. Δεν εγκρίνεται από την ολιγαρχική και «αισθητική»αστυνομία των πληρωμένων ή ηλίθιων κοντυλοφόρων και τηλεοπτικών φερέφωνων. Η χώρα αυτή δεν είναι βιώσιμη πλέον για πολίτες που εναντιώνονται στο μνημόνιο. Κανείς από όσους αποφάσισαν πέρυσι τον Ιούνιο να εκχωρήσουν όλα τους τα δικαιώματα, περιμένοντας την σωτηρία, ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΌΣΟΝ έρθει η “Ανάπτυξη”, από τους εγχώριους και αλλοδαπούς τροϊκανούς σωτήρες, δεν μας εξήγησε τι στάση θα πρέπει να κρατάμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Να αναμένουμε στους τηλεοπτικούς μας δείκτες τα χαρμόσυνα,?”Έλληνες, πάνω των 45, όλα πάνε καλά! Οι οικογένειες, αγκαλιασμένες και άνεργες, περιμένουν την σωτηρία από την Δύση! Συνεχίστε να στηρίζετε μνημονιακά κόμματα. Το λέει και η τηλεόραση, σωστό θα είναι.

Μέχρι τότε, τρώμε από τα έτοιμα, τρώμε από τους εράνους(όλοι, ακόμα και αυτοί θα μπορούσαμε καλύτερα, αν διεκδικούσαμε, ώστε να πάψουν οι έρανοι ψευτοφιλανθρωπίας, από οργανισμούς που φαλήρισαν την χώρα) κάνουμε τον σταυρό μας και ευλογούμε τον Θεό Σαμαρά, που δεν γίναμε σαν την Κύπρο.

Image

Τι? Είμαστε  τα ίδια ίσως και χειρότερα σκατά? Δεν προβλέπεται η ανεργία να πέσει άμεσα κάτω από το 20% και οι μισθοί να ανέβουν, πριν το 2025? Δεν πειράζει! Έχουμε ανάγκη να ακούμε μπράβο από τους πλούσιους των Βρυξελλών, μας ανεβάζει! Μπορούμε να συνηθίσουμε να ζούμε με 300 και 400 ευρώ σύνταξη και μισθό, μπορούμε να ζούμε και από τα σκουπίδια, αν χρειαστεί, δεν μπορούμε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να μην έχουμε την αποδοχή των βιαστών μας, αλλοδαπών και ημεδαπών. Ζήτω το σύνδρομο της Στοκχόλμης, στο όνομα της υπευθυνολογίας, του συντηρητισμού, του «εκσυγχρονισμού», των καλοφωτισμένων τηλεοπτικών στούντιο και των χρυσών μετριοτήτων και κενόμυαλων πουταναριών(με έμφαση στην εκπόρνευσή τους και όχι στα σεξουαλικά κάλλη τους, φυσικά), που αποφασίζουν για μας, όχι πλέον μόνο τι είναι cool,αισθητικά, αλλά και πολιτικά. Δεν είναι in να αντιστέκεσαι, είναι παλιακό.

Image

Advertisements

Posted in Uncategorized

Leave a Comment »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: