anatolikoblog

Αντιρατσισμός ή βαρβαρότητα | May 29, 2013


Image

Αδυνατώ να σκεφτώ πως μπορεί να μην ψηφιστεί από το ΚΚΕ, ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, σε μια τέτοια χρονική συγκυρία. Αν δεν αντιλαμβάνονται την σημασία του, τότε έχουν μετατραπεί σε ένα θλιβερό ΜΗ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ μόρφωμα απροσδιόριστης ιδεολογίας και ρητορείας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιδιώκεται καν συνεννόηση από τα άλλα αριστερά σχήματα μαζί του. Δεν έχει καμιά σημασία αν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι απαίτηση της Ε.Ε. Δεν έχει καμιά σημασία αν προτείνεται από “αστικά” κόμματα. Πέρα από τα προσχήματα, μετράει ότι ο ρατσισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί ΚΑΙ θεσμικά και το συγκεκριμένο θέμα προσφέρεται και για ένα ιδεολογικό ξεκαθάρισμα, σε μια εποχή ιδεολογικής σύγχυσης: ΑΝ ΔΕΝ ΟΜΟΝΟΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, που θα το κάνει?

Αδυνατώ επίσης να καταλάβω πως μπορούν οι ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για καθαρά μικροκομματικούς λόγους υποτιθέμενου και όχι βέβαιου εκλογικού συμφέροντος. Θεωρούν τα δεξιά κόμματα πως όλοι οι ψηφοφόροι τους, ή μια μεγάλη κατηγορία, είναι ρατσιστές και θα θιγούν? Είναι ο ρατσισμός, δεξιό, παραταξιακό χαρακτηριστικό? Γιατί, εν έτει 2013, που υποτίθεται πως όλοι καταδικάζουμε τον ρατσισμό, η ρατσιστική βία δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί?Επιπρόθετα, η αριστερή «πτέρυγα» αυτού του συμμαχικού σχήματος, τι έχει να πει, σε ένα θέμα που δεν συμεριλαμβάνεται, από ό,τι φαίνεται, σε αυτά που τους ενώνουν(αντιμνημονιακή τοποθέτηση και ρητορική)?Ο Δημαράς ή ο Μαριάς, είναι διατεθειμένοι να καταπιούν έναν τόσο κοντόφθαλμο και προσβλητικό χειρισμό, από τον Καμμένο?

Σε μια λογική Μαυρογιαλούρου, που σέβεται μάλιστα με ανατριχιαστικό κυνισμό, τα βίτσια, πραγματικά ή υποθετικά, των(όποιων)ψηφοφόρων του, ο Σαμαράς(ίσως και για λόγους προσωπικής ιδεολογίας) δεν στηρίζει το μοναδικό νομοσχέδιο που προτάθηκε από άλλον εταίρο της συγκυβέρνησης, πέρα από το κόμμα του και σε ένα θέμα που δεν θα έπρεπε καν να παίρνει ιδεολογική χροιά. Ο Ρατσισμός, σε όλο τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, καταδικάζεται από όλους, πλην των ναζιστών. Πως “λερώνεις”, με αυτούς τους χειρισμούς, Antonis, όλους τους δεξιούς ψηφοφόρους? Ο κόσμος της Δεξιάς, θεωρεί ότι το πατριωτικό συναίσθημα ή το αίτημά του για ασφάλεια, πλήττεται από αντιρατσιστικά νομοσχέδια, εχθρικά μόνο για άρρωστους, θρασύδειλους τραμπούκους? Το ιδεολόγημα του γιαλατζί “αντιρατσισμού”, που έφτανε σε διαστάσεις υστερίας, δεν δικαιολογεί το χάιδεμα του ρατσισμού, σε μια λογική παραταξιακού φανατισμού. Δεξιοί, μην επιτρέπετε να αναγορεύεται ο ρατσισμός σε ιδεολογικό σημείο αναφοράς της παράταξής σας. Όπως, συμπληρωματικά, πράττει, για λόγους ιδεολογικής πόρωσης, ο Σαμαράς, για ένα νομοσχέδιο κοινωνικής ανάγκης και υπεράσπισης του πολιτισμού. Αιδώς!

Αν δεν αντιμετωπιστεί θεσμικά ο ρατσισμός, θα έχουμε έμμεση και άρρητη νομιμοποίησή του και θα επεκταθεί ακόμα περισσότερο. Αυτοί οι χειρισμοί οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε συγκρούσεις ρατσιστών και αντιρατσιστών, όπως και σε σκλήρυνση της ήδη υπάρχουσας light γκετοποίησης και συμμοριτοποίησης των μεταναστών. Εγώ δεν θέλω για τη χώρα μου, περιοχές ελέγχου και συμμοριτόμαγκες, κάθε πλευράς, πλέον, που θα λύνουν και θα δένουν, τσαμπουκαλευόμενοι απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους. Και αν ακόμα και αυτές οι συγκρούσεις, ακόμα και τώρα, δείχνουν αναπόφευκτες και ήδη σε ένα βαθμό λαμβάνουν χώρα(και καλά κάνουν, όσο αφήνονται αναξέλεγκτες οι ρατσιστικές συμμορίες), σε λίγο καιρό, θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Ας το σκεφτούν αυτό και όσοι σνομπάρουν τις κοινοβουλευτικές και εν γένει τις θεσμικές διαδικασίες, στη λογική ότι ο δρόμος θα τα λύσει όλα…Και κοινοβούλιο να μην έχουμε, πάλι σε κάποια θεσμικά πλαίσια θα κληθούμε να συμφωνήσουμε, οπότε η στήριξη κάθε αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας, είναι εκ των ουκ άνευ, κυρίως για το μήνυμα που στέλνει για το τι ανέχεται και τι όχι αυτή εδώ η κοινωνία. Δεν είναι οι προβλεπόμενες ποινές και ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νόμου(ας μη μιλήσουμε, άλλωστε για την σκληρότητα των τιμωριών, εντός ομάδων αυτοδιάθεσης, που είναι πολύ πιο ανεπιεικής και αμετάκλητη…), είναι το No passaran ,που ορθώνεις ως ελληνική κοινωνία, απέναντι σε πολιτισμικά ανώριμες και ξεπερασμένες συμπεριφορές, όπως ο ρατσισμός.

Image

Advertisements

Posted in Uncategorized

Leave a Comment »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: